logo med pigmaPermanente make-up accentueert schoonheid en minimaliseert imperfectie

Waarvoor staat Medpigma?

Mijn interesse in dermopigmentatie is gegroeid vanuit mijn medische kennis & ervaring uit de praktijk. Daar werd ik de laatste jaren meer en meer geconfronteerd met kanker, huidaandoeningen, traumata etc. De passie voor het beroep, de vele jaren ervaring in mijn vak en de roeping om voor mensen iets te blijven betekenen, deden me beseffen dat er nog veel manieren zijn om mensen te helpen. Daarom startte ik enkele jaren geleden met een opleiding voor permanente make-up, en dit met als doel om mensen zowel medisch als esthetisch te helpen.

Bij mij kan u terecht voor zowel medische als esthetische zaken:

 • INTAKEGESPREK: Bent u de eeuwige twijfelaar? Wenst u (nog) wat meer informatie over de behandeling en de prijzen? Of bent u benieuwd naar het mogelijke resultaat? Dan is een privé-consultatie bij Medpigma dé oplossing! Deze consultatie is een geheel vrijblijvend gesprek waarbij ik luister naar de wens van de klant/patiënt en ik op zoek ga naar de best passende behandeling. Daarbij teken ik het toekomstige resultaat uit en worden de kleur en vorm in samenspraak met de klant/patiënt bepaald. Zo kan men zich een beter beeld vormen van hoe het resultaat er zal uitzien. Na afloop krijgt de klant/patiënt nog een brochure mee, zodat men alles nog eens rustig kan nalezen.
 • MEDISCH: de medische pigmentatie kan onder meer worden toegepast voor
  • Areola micropigmentatie: vrouwen die een borstreconstructie hebben ondergaan willen na hun ingreep nog maar één ding, een reconstructie van de tepel en het tepelhof. Door middel van permanente make-up kan ik daarbij helpen.
  • Vitiligo: dit is een auto-immuunziekte waarbij de pigmentcellen in de huid en in het haar worden vernietigd. Het afweersysteem van ons lichaam beschouwt de eigen lichaamscellen als vreemd en als reactie hierop produceert het antistoffen. Dit mechanisme zorgt voor het ontstaan van pigmentloze, witte vlekken die zich langzaam uitbreiden over het hele lichaam.
  • Gedepigmenteerd litteken
  • Wijnvlek of Naevus flammeus: dit is een aangeboren vaatafwijking in de huid. De vlek is al van bij de geboorte aanwezig (ziet er meestal roze en vlak uit) en groeit mee tijdens de ontwikkeling (wordt donkerder (rood/paars) en dikker). Meestal zijn wijnvlekken aanwezig in het gezicht of in de nek, maar ze kunnen ook op andere lichaamsdelen voorkomen.
  • Uitgevallen teennagel
  • Automutilatie of zelfverminking
  • Brandwonde
 • ESTHETISCH
  • Ogen. “De ogen zijn de vensters van de ziel” en met permanente make-up zorgen we voor het juiste frame. Om uw ogen dus meer te laten spreken, plaatsen wij een subtiele of meer uitgesproken eyeliner.
  • Wenkbrauwen. De invloed van wenkbrauwen op het gezicht is enorm, ze  omlijsten je gezicht en bepalen daardoor grotendeels je blik. Een wenkbrauw staat of valt met de kleur en de vorm, daarom tracht ik een zo natuurlijk mogelijk resultaat van de wenkbrauwen te bekomen.
  • Lippen. Geen lipstick meer en toch altijd mooi gevormde lippen? Ook dat kan door middel van permanente make-up. Het volledig ‘inkleuren’ van de lippen is een veel gevraagde nieuwe techniek. Vooral bij het vervagen van de natuurlijke kleur van je lippen geeft permanente make-up een prachtig resultaat.

Alle behandelingen worden in hun totaliteit (kleur, vorm & techniek) besproken in samenspraak met de klant/patiënt.

Hoe verloopt de behandeling?

STAP 1: INTAKEGESPREK. Dit is een eerste kennismaking met de klant/patiënt en haar/zijn wensen. In samenspraak met haar/hem gaan we op zoek naar de best passende behandeling. Daarbij tekenen we het toekomstige resultaat uit en worden de kleur en de vorm in samenspraak met de klant/patiënt bepaald. Zo kan men zich een beter beeld vormen van hoe het resultaat er zal uitzien. Na afloop krijgt de klant/patiënt de mogelijkheid om een afspraak vast te leggen en krijgt men nog een brochure mee, zodat men alles nog eens rustig kan nalezen. Wanneer men met volle overtuiging kiest voor een behandeling bij Medpigma, wordt de kostprijs van de privé-consultatie afgetrokken van de prijs van de behandeling die de klant wenst te ondergaan.

STAP 2: BEHANDELING. Op de dag van de behandeling is het aan te raden om ongeschminkt naar uw afspraak te komen. Voor iedere behandeling maken wij gebruik van een lichte plaatselijke verdoving. De duur van de behandeling is afhankelijk van de gekozen behandeling, deze wordt op voorhand meegedeeld. Na afloop krijgt de klant/patiënt een infoblad en een zakje met verzorgingsproducten die men gedurende de eerste drie dagen na de behandeling dient te gebruiken. Hierbij benadruk ik nog even dat het resultaat vlak na de behandeling er altijd anders uitziet dan het finale resultaat.

STAP 3: HERSTEL. Voor het herstel is het belangrijk dat men de informatie op het infoblad goed naleest. Een goede verzorging na de behandeling is van belang voor het herstel en een goed resultaat.

STAP 4: NABEHANDELING. Na de eerste behandeling is het vaak zo dat de huid slechts 40% van het pigment opneemt. Een nabehandeling na 6 weken is dus noodzakelijk om een mooi en permanent resultaat te bekomen.

Veel gestelde vragen

Kom ik in aanmerking?

Normaal gezien komt iedereen in aanmerking voor permanente make-up, op voorwaarde dat men de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt. Toch zijn er enkele uitzonderingen. U komt NIET in aanmerking voor een behandeling met permanente make-up indien u:

 • een hartpatiënt bent
 • een vaatziekte hebt
 • bloedverdunners inneemt, kan uitsluitend in samenspraak met de behandelende arts
 • herpes heeft op de dag van de behandeling
 • psoriasis of eczeem heeft op de dag van de behandeling
 • chemotherapie of bestraling ondergaat. Tot 6 maanden na uw chemotherapie of bestraling is een behandeling niet mogelijk
 • antibiotica of cortisonebehandeling inneemt of hebt ingenomen tot 10 dagen voor het plaatsen van de permanente make-up
 • bloedgever bent op het moment van de behandeling, tot 6 maanden nadien
 • zwanger bent
 • borstvoeding geeft

Doet het pijn?

 • Mensen verschillen nu eenmaal van elkaar, waardoor hierop jammer genoeg geen eenduidig antwoord bestaat. Het is wel zo dat bleke huiden gemakkelijker last hebben van een onaangenaam gevoel of pijn gedurende de behandeling. Tijdens het plaatsen van de permanente make-up maken we gebruik van lokale verdoving, dewelke we toepassen voorafgaand de behandeling. Indien de klant/patiënt tijdens de behandeling toch wat last ondervindt, kan er altijd extra verdoofd worden.

Is het blijvend?

 • Permanente make-up is blijvend, maar niet voor altijd, daarin verschilt het met een tattoo. Om een mooi resultaat van uw permanente make-up te behouden, raad ik aan om uw wenkbrauwen en lippen om de 1 – 2 jaar te laten bijwerken. Voor een eyeliner adviseer ik dit om de 3 – 5 jaar te doen.

Is het betrouwbaar/veilig?

 • Gezien mijn medische kennis als verpleegkundige pas ik enkel veilige technieken toe en werk ik uitsluitend met pigmenten die dermatologisch getest zijn, tevens dragen zij ook het Europees label. Ook het toestel waarmee ik werk, werd aangekocht bij een erkend verdeler.

Contact

Hilde De Maesschalck
Potagierstraat 21, 8000 Brugge (Koolkerke)

0471 56 21 06
info@medpigma.be