Ons team

U wilt thuis blijven wonen in uw vertrouwde omgeving, ook met gezondheidsproblemen? U wilt thuis zorgen voor uw partner, ouder, kind of familielid? Of u wilt uw zorg in handen houden en over een zekere vorm van autonomie beschikken? Dan is thuisverpleging dé oplossing!

Het samenwerkingsverband met uw huisarts is een noodzakelijke schakel voor ons, die ervoor zorgt dat u op een kwalitatieve manier kan benaderd & behandeld worden en er adequaat kan worden ingespeeld op alle noden en situaties.

Ook vinden wij het van belang dat er een zekere harmonie heerst tussen de patiënt en de verpleegkundige, zodanig dat een goede zorg kan worden verzekerd.

Thuisverpleging Hilde De Maesschalck & team helpt u om dit alles mogelijk te maken met het nodige respect voor wat u belangrijk vindt. Daarbij werken we samen met diverse hulpverleners naar keuze (huisarts, kinesitherapeut, podoloog…).

Onze praktijk bestaat uit een viertal verpleegkundigen. Samen met mijn collega’s vormen wij een fijn, professioneel en gedreven team en verzekeren wij 24/7 permanentie, want: Uw Zorg Wordt Onze Zorg.

Hilde De Maesschalck

Zaakvoerder en verpleegkundige

Hilde (°1974) behaalde haar diploma verpleegkunde in 1995 aan het toenmalige KHBO (vandaag Hogeschool VIVES) in Brugge. Na haar studies begon ze haar professionele carrière als verpleegkundige in het AZ Zeno – campus Blankenberge, waar ze op diverse diensten de nodige kennis en ervaring opdeed. In 2002 besloot Hilde een nieuwe weg in te slaan en koos ze voor een job als zelfstandig thuisverpleegkundige, waarna ze in 2006 haar eigen praktijk ‘Thuisverpleging Hilde De Maesschalck’ oprichtte. Door de jaren heen specialiseerde ze zich onder meer in wondzorg, diabetes, pijnbestrijding, stomatologie en palliatieve zorg. Tot op heden volgt ze nog jaarlijks de nodige bijscholingen om op de hoogte te blijven van de nieuwste methoden en technieken, want “stilstaan is achteruitgaan” vindt ze. Hilde is met intussen meer dan 25 jaar kennis op zak een echte rot in het vak.

Bo

Verpleegkundige

Bo (°1995) studeerde af als verpleegkundige in 2016 aan Hogeschool VIVES in Brugge. Gezien haar grote liefde voor kinderen studeerde ze af in het keuzetraject kinderverpleegkunde. Verschillende stages en vakantiejobs hebben Bo overtuigd om te kiezen voor de thuisverpleging. Na haar studies waagde ze haar kans en solliciteerde ze voor een job als zelfstandig thuisverpleegkundige in onze praktijk. Ze koos destijds voor een job in de thuisverpleging omwille van de sfeer en dynamiek die heerst in de thuisomgeving van de patiënt, dewelke volledig verschillend is van deze in het ziekenhuis. Bo is sinds 2016 een bekend gezicht in onze praktijk en naast Hilde degene die het langst in ons team vertoeft.

Mathias

Verpleegkundige

Mathias (°1993) behaalde zijn diploma verpleegkunde in 2016 aan de Hogeschool Vives in Brugge. Na zijn studies koos hij ervoor nog een extra jaar te studeren en zich verder te verdiepen in spoed en intensieve zorgen. Ondanks deze specialisatie koos Mathias toch voor een professionele carrière in de thuisverpleging. Het vrije gevoel van op de baan te zijn en patiënten de nodige zorg en hulp te bieden in hun vertrouwde omgeving in plaats van in een ziekenhuisomgeving waren voor hem doorslaggevend. Mathias is reeds drie jaar actief als thuisverpleegkundige en zal zijn ervaring verder ontwikkelen in onze praktijk.

Word jij onze nieuwe collega?

Interesse? Stuur snel je CV en motivatiebrief naar hilde.demaesschalck@skynet.be

Jelle

Verpleegkundige

Jelle (°1990) behaalde zijn diploma verpleegkunde in 2015 aan de Arteveldehogeschool in Gent. Later specialiseerde hij zich in de intensieve zorg en spoedgevallenzorgen (banaba) aan Hogeschool VIVES in Brugge, waarvoor hij jaarlijks de nodige opleidingen volgt om de titel ‘intensieve zorg en spoedgevallenzorgen’ te kunnen blijven behouden. Jelle startte zijn loopbaan in het AZ Zeno – campus Knokke en Blankenberge. Nadien verlegde hij zich naar het AZ Sint-Jan in Brugge waar hij tot op heden werkzaam is op de afdeling intensieve zorgen. Gedurende zijn loopbaan in het ziekenhuis werkte Jelle ook als freelance verpleegkundige. Uiteindelijk koos hij voor een extra job in de thuisverpleging om zo de zorg vanuit een ander perspectief te leren kennen en patiënten zorg te bieden in hun vertrouwde omgeving. Jelle versterkt sinds 2020 onze praktijk.

Nathalie

Verpleegkundige

Nathalie (°1974) werkte van 1994 tot 2010 als zorgkundige in een woonzorgcentrum. In 2010 deed de opportuniteit zich voor te starten met de opleiding verpleegkunde aan het Vesaliusinstituut in Brugge. Gedurende drie jaar combineerde Nathalie haar studies met haar gezin, waarna ze afstudeerde in 2013. Tijdens de opleiding maakte ze kennis met de thuisverpleging. Het persoonlijk contact en de warme band met de patiënten, alsook een variatie aan verpleegkundige taken als thuisverpleegkundige spraken haar meteen aan. De keuze voor een job in de thuisverpleging was dan ook voor de hand liggend. Sinds 2020 maakt Nathalie deel uit van ons team.